Голяма фенероока риба  вече плува в зала Морски аквариум на

...
Голяма фенероока риба  вече плува в зала Морски аквариум на
Коментари Харесай

Голяма фенероока риба плува в морския аквариум на Природонаучния музей

Голяма фенероока риба  към този момент плува в зала " Морски аквариум " на Природонаучния музей в Пловдив.Четирите на брой представители на типа са част от живата експозиция.
Прочетете още
Anomalops katoptron е единствената по рода си светеща риба. Тя има два бобовидни органа под двете си очи, съдържащи биолуминисцентни бактерии. Рибите могат да управляват продължителността и интензитета на премигване. Тези светещи органи оказват помощ на рибата, когато тя ловува. Чрез светлината тя притегля дребни животни покрай себе си и когато моментът настъпи, нападна. Населява водите на Тихия океан, бреговете на Индонезия, Филипините, южна Япония и Големия бариерен риф.

Фенерооките риби са нощни животни. През деня се крият в рифовете, за отбягване на неприятната за тях слънчева светлина. Излизат нощем, с цел да се хранят. Именно заради непоносимостта си към светлина приканваме посетителите да не употребяват светкавиците на телефоните и фотоапаратите си. Фенерооките риби самного плашливи и се стресират и от трептения.

Входът за експозицията е  с постоянен билет. Музеят работи от понеделник до петък от 8.30 до 17 ч., а в събота и неделя - от 9 до 17 ч. Продажбата на билети е до 16.30 ч.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР